Veelgestelde vragen

Voor Je Lichaam Zorgen Is een Investering. Je Krijgt Iets Voor Terug Wat Onbetaalbaar Is.....

Waxen

Voor de eerste keer gaan waxen, is het altijd spannend. Je wilt graag weten wat er allemaal gaat gebeuren en wat je te wachten kan staan. Zowel vrouwen als mannen scheren al jaren en daar worden de haren dik en stug van. Hierdoor gaan ze als het ware dieper en dus vaster in de huid zitten. Doordat de haartjes van het scheren stug en hard zijn geworden is de eerste behandeling meestal het gevoeligst. Maar gelukkig bij de tweede waxbehandeling zal je gelijk merken dat de behandeling al veel minder gevoelig is. Waxen is voor de meeste dan ook niet pijnloos, maar wel veel minder pijnlijk dan je misschien zou denken. Zelfs op gevoelige delen is waxen voor velen goed te verdragen. De pijn die je misschien voelt is maar heel kort. Je voelt het wel, maar het is ook zo voorbij.

Ik ben een waxspecialist die het waxen als een serieuze vak beschouw. Mijn bestaande mannelijke klanten zijn respectvol en de behandelingen lopen soepel. Daarom mogen nieuwe mannelijke klanten alleen via doorverwijzing van een bestaande klant, een afspraak boeken voor het waxen van intieme zones.  Boekingen voor het waxen van intieme zones zonder doorverwijzing, worden per direct en zonder nadere toelichting geannuleerd.

De stap is makkelijker om jouw oksels of benen te laten waxen, maar wat als je gaat voor de Brazilian of Brozilian wax? Smooth Secrets is gespecialiseerd in het uitvoeren van deze behandeling.

Het ontharen van de gehele schaamstreek inclusief bilnaad, door middel van waxen, wordt Brazilian wax genoemd. De intieme gedeelte is vrij gevoelig en maak ik hierdoor gebruik van een zeer fijne en huidvriendelijke wax die alleen op de haren plakt en niet op de huid.

De behandeling is dus niet geheel pijnloos, maar door de technieken die toegepast worden (bijvoorbeeld in- en uitademen) en de samenstelling van de wax voel je slechts 2 seconden dat de haartjes getrokken worden van de huid en is de pijn gauw verdwenen. Door te waxen groeien je haartjes zachter en minder snel terug. Donshaartjes voel je veel minder (of helemaal niet) wanneer deze weggehaald worden met de wax.

De eerste keer waxen is dus vaak het gevoeligst. Meestal merk je bij de tweede behandelingen al dat het steeds minder gevoelig is. De pijn wordt dus steeds minder, hoe vaker je waxt. Je zal weken lang profijt hebben en geen last meer van stoppeltjes of jeuk. De moeite dus waard. Bij mij ben je gegarandeerd en verzekerd van een fijne, veilig en huidvriendelijke behandeling.

So don’t worry! De Brazilian/ Brozilian wax behandeling duurt 30/45 minuutjes (eerste keer 45/60 minuten). Vrij snel sta je weer haarvrij en smooth buiten!

Als begint met waxen, dien je geduld te hebben voor de uiteindelijke gewenste resultaat. Het is een proces. Omdat de haren in verschillende fases groeien, is het effect van de eerste waxbehandeling(en) anders dan wanneer je met regelmaat waxt. Het kan zijn dat je al na een paar dagen na je eerste waxbeurt nieuwe haartjes ziet en voelt opkomen. De haartjes die na de eerste waxbehandeling snel terug komen zijn de haartjes die tijdens het waxen in de vroege groeifase zaten. Tijdens een waxbehandeling kan de wax alleen de zichtbare haren verwijderen. Pas na drie à vier behandelingen zijn alle haren "aan de beurt geweest". Dit zorgt er dus voor dat je eerste waxbehandeling, na al dat scheren, nooit een 100% glad resultaat zal opleveren.

Regelmaat in je waxbehandelingen zorgt voor het beste resultaat.

Wij adviseren om binnen 24 uur na de Brazilian behandeling geen seksuele activiteiten te hebben. Je poriën staan namelijk open na het waxen. Wanneer je dan gaat zwemmen, seks hebben of gaat sporten, kunnen er bacteriën in je poriën terechtkomen. Raak je huid ook niet direct aan na het waxen. Zie je gewaxte huid als een wond die je gedurende 24 uur zo schoon mogelijk moet houden.

Scrubben is heel belangrijk. Scrub de huid 1 of 2 dagen voor de wax behandeling. Hierdoor worden alle dode huidcellen verwijderd en zitten de haartjes losser en meer rechtop in de huid waardoor het waxen nog makkelijker gaat.

Vanaf 5 dagen na de waxbehandeling kan je weer gaan scrubben. Doe dit met een grove korrel op suikerbasis en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haartjes te voorkomen.

Warmte stimuleert haargroei! Dus probeer om tot 24 uur na het waxen warme baden en sport te vermijden.

 • Stop met scheren, minimaal 1 tot 2 weken voor je afspraak voor waxbehandeling. Het haar dient minimaal 0,5 cm te zijn. De ideale lengte is vergelijkbaar met een rijstkorrel.
 • Scrub voor optimaal resultaat 1 of 2 dagen voor je waxbehandeling de te behandelen huid met een (suiker) scrub.
 • Gebruik geen bodylotion, crème of olie op de dag van de behandeling.
 • Neem wanneer je uitzonderlijk gevoelig bent voor pijn of het gewoon erg spannend vindt de eerste keer, 30 minuten voor je waxbehandeling een paracetamol.
 • Trek losse, luchtige (katoenen) kleding aan.
 • Probeer je tijdens de behandeling te ontspannen door lekker te kletsen. Dit zorgt voor wat afleiding waardoor je voor je het weet “secretly smooth” de salon kunt verlaten!
 • Neem de eerste 24uur geen heet bad of te hete douche.
 • Ga de eerste 24 uur niet naar de sauna of zwembad (chloorwater) of zee (zoutwater).
 • Ga de eerste 24 uur niet in de directe zon of onder de zonnebank met de behandelde huid.
 • Scheer NIETtussen de waxbehandelingen door! Dit zorgt voor een verstoring van je haarcyclus.
 • Begin na 5 dagen na je waxbehandeling met scrubben en doe dit 2 tot 3 keer per week. Dit helpt ingroei te voorkomen en houdt de huid zacht en verzorgd.
 • Wacht minimaal 24 uur met sporten
 • Afhankelijk van je haargroei adviseren wij je om binnen 3 tot 6 weken na de behandeling terug te komen. Een regelmatig waxritme zorgt voor een prettigere behandeling en een beter resultaat.

Je kan je zeker laten waxen als je zwanger bent. Hou er wel rekening mee dat je huid wat gevoeliger kan zijn tijdens de zwangerschap door de hormonen.

Als je een tampon gebruikt, kan de brazilian wax behandeling normaal doorgaan. Hou er wel rekening mee dat alles wat gevoeliger kan zijn. Het beste moment om je te laten waxen is 2 tot 3 dagen na je menstruatie. 

Algemene Vragen

Een afspraak verplaatsen of annuleren kan tot uiterlijk 24 uur vóór de ingeplande afspraak kosteloos.

Deze kan je, indien gewenst, zelf beheren via de boekingspagina of met mij overleggen.

Bij verplaatsing of annulering korter dan 24 uur, zal er dan annuleringskosten in rekening gebracht worden.

1e keer 50%

2e keer 75%

Vanaf de 3e keer of “no show” 100%

Een vervolgafspraak kan alleen plaatsvinden na het betalen van de annuleringskosten.

LET OP:

 • Als je een afspraak zelf annuleert of verplaatst, krijg je altijd een email ter bevestiging. Controleer daarom altijd of je een bevestiging hebt ontvangen. Heb je deze niet ontvangen, dan heb je geen wijziging gemaakt en de afspraak blijft staan.
 • Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Voor iedereen geldt dezelfde voorwaarden.

– Huid met spataderen.
– Gekneusde huid.
– Huidziektes zoals herpes of koortslip.
– Moedervlekken met haargroei.
– Recente littekens.
– Als u een slechte bloedcirculatie zoals bij trombose heeft.
– Als u snijwonden, schaafwonden of korstjes van wonden heeft.
– Als u wratten heeft.
– Als u een overgevoelige huid van zon en/of wind heeft.
– Als u een geïrriteerde en/of ontstoken huid heeft.
– Als u medicijnen gebruikt als; ROA cutane of Retin A.
– Als u chemotherapie krijgt of bestraling ondergaat.

Vajacial

Vajacial is een facial voor je venusheuvel. Een revitaliserende behandeling waarbij (zichtbare) ingegroeide haartjes en onzuiverheden worden verwijderd, de huid volledig wordt gereinigd en verzorgd én bevorderd het herstel van de huid. Bij Smooth Secrets Salon worden vajacials uitgevoerd op de vulva en is een cosmetische behandeling. Wij richten ons dus op de bikinilijn en de schaamheuvel. Er komt niets in je vagina terecht.

De Vajacial is voor iedereen geschikt, maar zeker een aanrader als je last hebt van ingegroeide haartjes en onzuiverheden “down there”.

Bij Smooth Secrets Salon staat hygiëne op de eerste plaats. Alle instrumenten worden voor en na elke behandeling grondig gereinigd. Bij deze behandeling wordt alleen op en rond de vulva gewerkt, dus is helemaal veilig.

Elk persoon is uniek! Elk Vajacial behandeling wordt dusdanig aangepast aan de behoeftes van de klant. Maar in het algemeen kan je het zo zien:

Mini Vajaicial

 • De mini vajacial is geschikt voor iedereen direct na de brazilian wax behandeling. Deze behandeling werkt kalmerend en hydraterend.
 • Alleen te boeken samen met een Brazilian wax.

Keep Your Kitty Pretty (Vajacial normaal)

 • Als je een normale en rustige huid hebt, wordt aangeraden om deze behandeling om de 3 of 6 maanden te laten doen. Deze behandeling is perfect om de huid gezond te houden.
 • Als je deze behandeling kiest als een “add on” na je Brazialian wax, wordt er niet gescrubd omdat de huid na het waxen erg gevoelig is.

Level Up Your Kitty (vajacial uitgebreid)

 • Heb je een onrustige huid (mee-eters etc) of erg last van ingegroeide haren, dan heb je minimaal 4 tot 8 behandelingen nodig, om de 4 weken, om zichtbaar resultaat te krijgen.
 • Deze behandeling kan je ook eenmalig doen of om de 6 maanden, afhankelijk van je behoeftes.
 • Als je deze behandeling kiest als een “add on” na je Brazialian wax, wordt er niet gescrubd omdat de huid na het waxen erg gevoelig is.
 • Als je op de dag van je brazilian wax behandeling geen tijd hebt, kan je binnen een week of 2 een Vajacial behandeling inplannen.
 • Als je veel last hebt van ingegroeide haren en onzuiverheden! We kunnen dan een schema voor jou maken zodat wij het groter kunnen aanpakken.
 • Als je nooit eerder hebt gewaxt bij ons
 • als je (tussendoor) scheert
 • als je (extreem) huidproblemen/allergieën hebt
Facebook
Instagram